به گزارش راهبرد معاصر، «ینس استولتنبرگ» دبیرکل ناتو در یک مصاحبه مدعی شد که نشانهها حاکی از این است که روسیه در تدارک برای انجام یک حمله تمام عیار به اوکراین است.
در شرایطی که مقامهای ارشد روسیه در روزهای اخیر از کاهش تعداد نیروهای نظامی این کشور در مرز اوکراین خبر دادهاند، دبیرکل ناتو در مصاحبه با یک شبکه آلمانی ادعا کرد که هیچ نظامی روس از مرز اوکراین خارج نشدهاند.
به گزارش خبرگزاری اسپوتنیک، ینس استولتنبرگ در گفتگو با «ARD» آلمان مدعی شد: «به رغم آنچه که روسیه میگوید هیچ نظامی (از مرز اوکراین) عقب نشینی نکرده است بلکه نیروهای نظامی جدیدی هم اضافه شدهاند».
دبیرکل این ائتلاف نظامی غربی به مخاطبان این شبکه تلویزیونی هشدار داد، همه «نشانهها» از این حکایت دارد که روسیه «در حال برنامه ریزی برای یک حمله همه جانبه به اوکراین است».
ینس استولتنبرگ دبیرکل ناتو که پیش از این نیز بارها به مسکو اتهامزنیهای زیادی کرده بود، در این مصاحبه همچنین ادعا کرد که روسیه برای حمله به اوکراین دنبال بهانهجویی است.
وی همچنین به درگیریهای اخیر در منطقه «دونباس» واقع در شرق اوکراین میان ارتش این کشور با جمهوریهای خودخوانده دونتسک و لوهانسک که جمعیت آنها اکثرا روستبار هستند، اشاره کرد. به گفته او، تخلیه ساکنان دونتسک و لوهانسک با توجه به نقض آتشبس موضوعی نگران کننده است، اما ادعاها درباره نسلکشی در دونباس، ادعاهایی «نادرست» هستند.
از روز جمعه هفته گذشته بود که تنشها در منطقه دونباس خبرساز شده و ارتش اوکراین و جمهوریهای خودخوانده در شرق این کشور بعد از متهم کردن یکدیگر به تنشزایی، به گلولهباران مواضع یکدیگر و نقض آتشبس پرداختند.
سازمان امنیت و همکاری اروپا در روز شنبه حدود ۲ هزار بار نقض آتشبس بین نیروهای اوکراینی و مناطق خودمختار شرق این کشور ثبت کرده که نشاندهنده افزایش بیسابقته تنشها است. همزمان برخی منابع امنیتی خبر دادند طی حملات اخیر در شرق اوکراین، ۲ سرباز کشته و ۴ نفر زخمی شدند.
مقامهای ارشد روس طی هفتههای اخیر بارها درباره تحرکات ارتش اوکراین برای حمله به منطقه دونباس به شدت هشدار داده و حتی برخی از مسئولان مسکو درباره احتمال نسل کشی در منطقه دونباس ابراز نگرانی کردهاند.
منطقه دونباس که شامل استانهای لوهانسک و دونتسک در شرق اوکراین است، از سال ۲۰۱۴ و سرنگونی دولت وقت این کشور دچار تنش بوده است. سال ۲۰۱۴ به دنبال اعتراضات شدید مورد حمایت آمریکا و متحدان اروپایی، «ویکتور یانوکوویچ» رئیسجمهور وقت اوکراین که روابط خوبی با روسیه داشت، مجبور به فرار از کشور شد و به دنبال این تحولات، یک دولت حامی غرب در کییف قدرت گرفت.
به دنبال این تحولات، در دونتسک و لوهانسک که جمعیت قابل توجی از آنها را روستبارها تشکیل میدهند، اعلام خودمختاری کردند و از آن زمان درگیریهای ارتش اوکراین با آنها آغاز شد. مقامهای دولت غربگرای اوکراین، بارها علیه روسیه درباره حضور نظامی و تجهیز تسلیحاتی لوهانسک و دونتسک ادعاهایی مطرح کردهاند، اما مسکو این ادعاها را رد کرده است.
دبیرکل ناتو اظهارات مقامهای ارشد روسیه درباره نقض وعدهها و تعهدات این ائتلاف غربی به مسکو برای عدم گسترش به سمت شرق را رد کرد و البته مدعی شد که ناتو همچنان برای گفتگو با روسیه آمادگی دارد.
اسپوتنیک در گزارش خود درباره اظهارات استولتنبرگ نوشت: «مسکو نگرانیهای شدیدی درباره فعالیت نظامی ناتو در نزدیک مرزهای روسیه دارد و آن را تهدیدی برای امنیت ملی خود میداند. روسیه روی این موضوع دست گذاشته است که به نظر میرسد افزایش نگرانیها درباره به اصطلاح "تهاجم" (مسکو) به اوکراین، بهانهای برای توسعه بیشتر حضور نظامی ناتو به سمت شرق در اروپا باشد»./فارس